Úvodní strana > Farmy > Boršovský chléb
Boršovský chléb
Kynutí Sázení do pece Chlebánky varianta místo dortu Čuník žitnopšeničný řez kytka bageta žitnopšeničné pecny banketky podplamenice vícezrnné žitno-pohanko-špaldový Focaccia Focaccia česneková žitnopšeničný žitný chléb Celozrnný chléb žitnopohankový žitnopohankový řez italský bílý chléb žitnopšeničný žitnopšeničný dalamánek chlebová bageta italská bageta italský bílý Žitný se slunečnicí Grunt Celozrnný žitný Pšeničná bulka Cop Cop Makovka šnek, mašle mašle

Boršovský chléb

Kvasový chléb v několika variantách a jiné kvasové dobroty

 

 

 

 

Vítejte v mé minipekárně kde můžete ochutnat chléb takový, jaký se pekl v dobách, kdy ještě neexistovaly "zlepšující přípravky" a byla k dispozici pouze mouka, voda a koření. Pro ty, kteří nemají chuť a už vůbec čas se do této činnosti pustit, je to dobrá zpráva. A dobrá zpráva je to i pro ty, kteří si ho doma chtějí sami upéct a chybí jim už jen ten kvas. Ten je u mě neustále k dispozici. Při přípravě kvasových produktů je jedním z důležitých faktorů čas. Chuť a vůně vznikají díky času. Tradiční chléb vykyne jenom tehdy, když neošidíte dobu během níž vzchází kvas, hněte se těsto a posléze kyne. Jeho výroba z přírodního kvasu trvá nejméně 8 hodin. Není vždy stejně dlouhá, jelikož přírodní kvašení neprobíhá vždy stejně. Zjednodušeně řečeno, než se dostane chleba k Vám, stihne 4x vykynout. Má tedy dostatek času a nejlepší předpoklady k tomu, aby měl velkou trvanlivost a Vám chutnal.

V následujícím odkazu na mé video shlédnete přesný postup při přípravě, v tomto případě, žitnopšeničného pecnu.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rXGFIoZ7y1Q

 

Recept na bílé těsto, ze kterého tvořím veškerý můj pšeničný sortiment, pochází z Kalábrie. V místní pekárně jsem získala od pekařky  pšeničný kvas a radu, jak s ním zacházet. Hrdě jsem si přivezla z Itálie v sáčku velký dar, starý 15 let, který mi dělá jen radost a neustále objevuji další a další zajímavé kombinace chutí. Sama jsem byla překvapena jak zásadním způsobem pšeničný kvas ovlivní chuť pšeničného pečiva. Samozřejmě tím odpadá i přidávání ostatních dochucovacích prostředků jelikož pšeničný kvas je přirozeně nasládlý (narozdíl od žitného, který je nakyslý) a způsobuje vláčnost, výrazou vůni a trvanlivost pečiva.

Mimochodem můj žitný kvas je starý 7 let. Velký dík patří mým dcerám, které hlavně se podílely na jeho založení.

 

Pečení:         úterý, čtvrtek, pátek

                      sobota -  pouze na 1. Boršovském trhu ve Farské zahradě

 

Termíny 1.Boršovského trhu v r. 2019:   30.3, 27.4 ,25.5, 29.6, 27.7, 31.8, 21.9, 26.10, 23.11, 22.12 

                      

Objednání:    nejpozději do 16 hod předchozího dne před dnem převzetí

 

Prodejna:      některé z mých produktů můžete zakoupit každé úterý a čtvrtek po 9hod v obchodu

 

                     Náš grunt, s.r.o.                           (vchod z ulice U Černé věže)     

                      Hroznová 18
                      371 01 České Budějovice
                      e-mail: cb@nasgrunt.cz
                      tel.: +420 725 889 698

                      http://nasgrunt.cz/prodejna-140-6-ceske-budejovice.html?kamZpet=%2F6-kontakty.htm

 

Suroviny:       mouka Zátkova

                       semínka - pouze česká

                       využívám výhradně lokální suroviny

 

 

                       Mgr. Lucie Sázavská

                       Sportovní 403, Boršov nad Vltavou, 373 82

                       IČ: 03028283

                       tel: 602 408 990

                       Podnikatelka zapsaná v živnostenském rejstříku.

Hodnocení farmy

Hodnocení farmy

Kontakt

Mapa
Sportovní 403, Boršov nad Vltavou, 37382

Telefon: 420602408990
E-Mail: lucie.sazavska@gmail.com


Zobrazit obchodní podmínky


Celkem objednávek (položek): 2145

Produkty farmy

Makovka

Cena: 20 Kč/ks

Cop

Cena: 80 Kč/ks

Preclík

Cena: 40 Kč/ks

Kytka

Cena: 90 Kč/ks

Banketky

Cena: 100 Kč/kg

Chlebánek

Cena: 15 Kč/ks

Slunce

Cena: 270 Kč/ks

Žitný kvas

Cena: 0,1 Kč/ml

Hodnocení farmy

Hodnocení farmy

Farmu lze ohodnotit po dokončení objednávky proklikem ze seznamu objednávek nebo z emailu, který Vám byl zaslán po dokončení objednávky.

Košík

Nákupní košík je prázdný