Naše ofce pochází z Francie a k temu máme eště fčele a další havěť :)
Rodina Michala Hrdličky hospodaří v podhůří Jeseníků pod hradem Brníčko od roku 2010. Michal kromě "bačovské" školy sbíral zkušenosti v Rakousku, Itálii, Austrálii a na Novém Zélandu. Volný chov ovcí plemene Lacaune se na pastvinách potkává také s krávami a koníky. Ve výběhu zahlédnete prase, v kotcích králíky a nad hlavami krouží holubi. Zahlédnete slepice s kohouty, krůty i kačeny jsou pořád poblíž. Od silnice je vidět malý rybníček pro husy a kousek za ním už je mostek, který vede ke statku. Motorová vozidla ponechte na parkovišti, protože po dvoře běhají psi, kočky, myši a hlavně kopa dětí.
Největší specialitou je zrající sýr Brníčko, který váží až 8kg a zraje tři měsíce ve speciálních sklepech. Těšit se na něj můžete většinou až od července, protože se držíme rytmu přírody. V březnu se bahní, v dubnu se začnou dělat první ovčí sýry a v květnu se přidají speciality, jako ručně tahané nitě, nebo neuvěřitelně hustý a sladký ovčí jogurt. Výroba z ovčího mléka je podle rozmarů počasí možná přibližně do Dušiček.
Přes zimu si můžete pochutnávat na zásobách zrajících sýrů ze sklepů, včetně výborné bryndzy a vybraných sýrů vyrobených z čerstvého kravského mléka.
Na sýrové občerstvení jezdí cyklisté a chodí i pěší turisté. Čerstvou vodu každému rádi natočíme a děti se mohou vydat po dvoře za zvířaty.